Tuinaanleg

Als u net een nieuwe woning heeft gekocht of een verhuizing achter de rug heeft, dan is er niets lekkerder dan heerlijk te genieten van uw perfect aangelegde tuin. Het kan echter ook voorkomen dat uw huidige tuin nog niet geheel naar wens is.

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we de tuinaanleg op professionele en vakkundige wijze uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat alle benodigde materialen en planten op tijd worden besteld en dat de tuinaanleg wordt uitgevoerd door ervaren vakhoveniers.

Ook voor specifieke wensen kunt u ons benaderen. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen met het aanleggen van tuinverlichting of zelfs een beregeningsinstallatie.

Kosten werkzaamheden Gem. prijs per m2
Grasveld aanleggen  € 7 tot € 12 per m2
Beplanting  € 7 tot € 30 per m2
Bestrating  € 20 tot € 95 per m2
Aanleggen terras  € 25 tot € 160 per m2
Houten vlonders  € 35 tot € 130 per m2
Houten schutting plaatsen  € 45 tot € 150 per m1

Vijver aanleggen

Water in uw tuin is het overwegen zeker waard. Een vijver brengt afwisseling in flora en fauna en kan de parel van uw tuin worden. Water biedt ruimte aan allerlei waterplanten en heeft een grote aantrekkingskracht op vogels, kikkers en insecten zoals libelles. Aan een vijver kunt u het meeste plezier beleven wanneer deze goed is doordacht. Denk daarbij aan de plek, de samenstelling van planten, de vorm en het formaat van een vijver, e.d.

Men kan op talloze manieren een vijver aanleggen, over de vormgeving heeft ieder zo zijn eigen wensen, het belangrijkste is dat de vorm van de vijver aansluit bij uw tuin. U kunt kiezen uit b.v. een natuurlijke vijver met of zonder waterloop, tuinvijver met zwemgelegenheid, kleine vijvertjes op het terras, een vijver met moeraszone of zelfs een koivijver met filtersysteem. Kortom, er zijn voldoende mogelijkheden om water in uw tuin te brengen.

De hoveniers zijn vakkundig opgeleid in tuinaanleg om voor u de ideale vijver aan te leggen, het uitgraven, het verwerken van de juiste materialen, de beplanting tot en met het installeren van de benodigde vijverfilter.

Bestrating aanleggen

Uw keuze om de bodem te bedekken “door bestrating of beplanting” zal voor een groot deel worden bepaald door praktische zaken als het gebruik van de tuin, het gemak van het onderhoud en de kosten. Verharde oppervlakten leggen we slechts daar waar gelopen en gezeten wordt, het overige maken we groen.

Voor u beslist wat voor bestrating u kiest, is het handig eerst in de omgeving te kijken wat voor materiaal er is, er zijn veel materialen te koop. Maar bij zo’n rijk scala aan mogelijkheden wordt de keus bepaald door de architectuur van uw huis, het effect dat u nastreeft en de invloed die het heeft op het totaalplan.

Als het bestratingsmateriaal zorgvuldig is uitgezocht en gelegd, kan het de mooiste vervanging voor beplanting zijn.

Het bestraten van een terras of een oprit is een zwaar werk, de hoveniers kennen het vak van bestraten, zij hebben de kennis en het juiste materieel er voor, van het grondwerk tot en met de keuze en verwerking van de materialen.

Handige links: