Tuinadvies en Tuinontwerp

Door vele jaren ervaring kunnen wij U gedegen adviseren met betrekking tot alle facetten van de tuin. Of het nu gaat om de bodemgesteldheid of de snoei van een hoge boom, wij voorzien u van advies op maat! Iedereen droomt van een mooie tuin. Dit begint bij het ontwerp. Wij ontwerpen op basis van uw wensen uw droomtuin. Na een eerste gesprek wordt geïnventariseerd wat uw wensen zijn en aan de hand daarvan maken wij een of meerdere ontwerpen. Zo komen wij samen tot een functioneel en fraai ontwerp. Indien wenselijk werken wij hier ook samen met een professionele architect. Zo wordt uw wens vertaalt in een ontwerp van uw dromen.

Bij het ontwerp van een tuin is het ten eerste belangrijk om te bepalen wat het voornaamste gebruiksdoel van de tuin is. Voor de één is de tuin een plek is om helemaal tot rust te komen, terwijl de ander juist een tuin wil om lekker in bezig te zijn.

Ten tweede is het voor ons ook van belang om te weten wat uw wensen zijn met betrekking tot het tuinontwerp, want alleen op die manier is het mogelijk uw droomtuin te realiseren.

Het ontwerpen van een tuin is een langdurig proces, maar alleen op die manier ontstaat er een tuin die aan al uw wensen voldoet.

De ontwerpfase kan in de volgende stappen worden verdeeld:

  • Stap 1: vrijblijvend gesprek
  • Stap 2: offerte
  • Stap 3: digitaal schetsontwerp
  • Stap 4: definitief ontwerp
  • Stap 5: beplantings/bestratingsplan
  • Stap 6: detailtekeningen/revisietekeningen

Tuinaanleg en Tuinonderhoud

Na het ontwerp komt de tuinaanleg. Een tuin met uitstraling, voor ieder budget. De aanleg start bij de selectie van goede materialen. De keuze van de materialen is essentieel voor de houdbaarheid van uw tuin. Uiteraard wordt deze keuze in overleg gemaakt, maar onze specialist is goed thuis in de huidige markt van tuinmaterialen en kan u deskundig adviseren. Een mooie tuin blijft alleen mooi als het onderhoud ook op het juiste peil blijft. Bij ons is het mogelijk onderhoudscontracten te sluiten op basis van uw wensen. Wij beschikken over de kennis en apparatuur om uw tuin mooi te houden!

Dienst Prijzen
Tuinonderhoud € 30 – € 60 per uur
Tuinontwerp € 350 – € 500 per ontwerp voor een tuin tot 100 m2
Tuinaanleg € 70 – € 275 per m2
Tuinrenovatie € 45 – € 110 per m2

Bron: Tuinmangids.be

Bestrating

Ons bedrijf is gespecialiseerd in bestratingen. Of het nu gaat om de bestrating in uw tuin of op uw oprijlaan, onze specialisten kunnen het voor u realiseren. U kunt de bestrating zelf uitzoeken bij een van onze partner leveranciers of bij een leverancier van uw keuze. Uiteraard kunnen wij u daarin wel goed adviseren!

Beplanting en Grondwerk

Wij verzorgen voor U een beplantingsplan. Daarnaast kunnen wij zorgen voor het leveren van eerste kwaliteitsbeplanting en een vakkundige aanleg hiervan. Wij beschikken over een uitgebreid arsenaal aan professioneel en moderne apparatuur waarmee wij vele vormen van grondwerk en grondverzet verzorgen.

Wat kost het onderhoud voor uw tuin?

Dienst Prijzen
Tuinonderhoud € 30 – € 60 per uur
Tuinontwerp € 350 – € 500 per ontwerp voor een tuin tot 100 m2
Tuinaanleg € 70 – € 275 per m2
Tuinrenovatie € 45 – € 110 per m2
Wieden € 30 – € 40 per uur
Snoeien € 30 – € 40 per uur
Gazon maaien tot 500m² € 35 – € 45 per uur
Gazon maaien vanaf 500m² met zitmaaier € 40 – € 50 per uur
Bosmaaien € 35 – € 40 per uur
Spuiten van onkruid en mos, inclusief middel € 40 – € 45 per uur
Spuiten van hagen en heesters tegen insecten € 40 – € 45 per uur
Bemesten, exclusief meststof € 30 – € 40 per uur
Verticuteren € 40 – € 45 per uur
Scheren € 33,50 – € 40 per uur
Kanten en borders netjes houden € 30 – € 38,50 per uur
Hakselaar € 40 – € 45 per uur
Opkuisen € 30 – € 40 per uur
Afvoeren tuinafval € 7,50 – € 12,50 per m2
Boom kappen € 350 – € 850
Gazon onderhouden: maaien € 20 – € 35 voor een gazon van 100m2
Gazon onderhouden: verticuteren € 100 – € 150 voor een gazon van 100m2